Maksalaatikko on suomalainen perinneruoka. Rusinaton maksalaatikko on valmistettu perinteisen maksalaatikon rinnalle, ajatellen niitä maksalaatikon syöjiä, jotka eivät pidä rusinoista. Atrian rusinattoman maksalaatikon valmistukseen on käytetty mm. suomalaista maksaa, riisiä, kasviöljyä, sipulia ja siirappia.Lue lisää
Maksalaatikko on suomalainen perinneruoka. Rusinaton maksalaatikko on valmistettu perinteisen maksalaatikon rinnalle, ajatellen niitä maksalaatikon syöjiä, jotka eivät pidä rusinoista. Atrian rusinattoman maksalaatikon valmistukseen on käytetty mm. suomalaista maksaa, riisiä, kasviöljyä, sipulia ja siirappia. Rusinaton maksalaatikko ei sisällä gluteenia, joten se sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Maksalaatikko on suosittu arkiruoka, jonka helposti syödä sellaisenaan. Toisaalta maksalaatikkoa tarjotaan myös joulupöydässä, muiden laatikkoruokien rinnalle. Valmis maksalaatikko tuo helpotusta arkeen. Sen voi lämmittää uunissa, mikrossa tai jopa pannulla. Perinteisesti maksalaatikon lisukkeena on tarjoiltu puolukkahilloa tai puolukoita, jotka sopivat hyvin myös rusinattoman maksalaatikon kanssa.
Ainesosaluettelo
vesi, riisi, sianmaksa 12 % (Suomi), siirappi, MAITOJAUHE, rypsiöljy, jodioitu suola, muunnettu perunatärkkelys, sipuli
Allergeenit
Sisältää: Maito , Laktoosi
Käyttö-/valmistusohje
Kuumenna ilman kantta uunissa 175 °C n. 25 min, mikroaaltouunissa (750 W) mikronkestävälle astialle annosteltuna n. 2 - 3 min tai pannulla keskilämmöllä yhteensä n. 5 min välillä kääntäen.
Säilytysohje
Säilytys alle +6 °C