Perinteinen kotikalja valmistetaan sekoittamalla uute lämpimään veteen (+40 - +42 °C). Lisätään sokeri ja sekoitetaan hyvin. Kuivahiiva ripotellaan veden pinnalle ja peitetään kevyesti. Annetaan käydä vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Käynyt kotikalja pullotetaan ja korkit suljetaan hyvin. Kotikalja säilytetään viileässä. Käyminen pysähtyy alle +5 C lämpötilassa. Valmista nautittavaksi seuraavana päivänä. Laihian Mallas Oy on suomalainen perheyritys, joka hankkii suuren osan käyttämästään viljaraaka-aineesta lähiympäristöstä.
Ainesosaluettelo
OHRAmallas, RUISmallas, vesi, elintarvikeväri (E150), humalauute, säilöntäaine (E202). Kuivahiiva, emulgointiaine (E491)
Allergeenit
Sisältää: Ohra, Gluteenia sisältävät viljat ja -tuotteet, Ruis
Käyttö-/valmistusohje
Sekoita pussillinen uutetta reilusti kädenlämpöiseen veteen (40 - 42 °C). Lisää sokeri ja sekoita hyvin. Ripottele pinnalle kuivahiiva. Yhdekssään litraan kotikaljaa riittää 2 hiivapussia. Anna käydä kevyesti peiteetynä vuorokauden ajan huoneenlämössö. Pullota ja säilytä viileässä noin vuorokausi.
Säilytysohje
Huoneenlämmössä. Valmis kotikalja viileässä.