Tuoppi 1 kg Saaristolaisleipä jauhoseoksessa on valmiiksi erilaiset jauhot, maltaat, sokerit ja suola. Perinteisen makean saaristolaisleivän leipominen on helppoa, lisää vain kuivahiiva ja vesi. Pakkauksen ohjeen mukaan leivottu leipä on kostea, täyteläinen ja lisäksi laktoositon, maidoton, runsaskuituinen, vegaaninen ja vähäsuolainen.Lue lisää
Tuoppi 1 kg Saaristolaisleipä jauhoseoksessa on valmiiksi erilaiset jauhot, maltaat, sokerit ja suola. Perinteisen makean saaristolaisleivän leipominen on helppoa, lisää vain kuivahiiva ja vesi. Pakkauksen ohjeen mukaan leivottu leipä on kostea, täyteläinen ja lisäksi laktoositon, maidoton, runsaskuituinen, vegaaninen ja vähäsuolainen. Yhdestä pakkauksesta saa kaksi isoa vuokaleipää.
Ainesosaluettelo
VEHNÄjauho, sokeri, RUISmallas, RUISjauho, ruokosokerisiirappi, KAURAlese, maltodekstriini, suola
Allergeenit
Sisältää: Gluteenia sisältävät viljat ja -tuotteet, Vehnä, Ruis, Kaura
Käyttö-/valmistusohje
Yhdistä jauhoseos ja hiiva kulhossa. Lisää lämmitetty (+42 °C) vesi ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisesti sekoittunut. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja anna kohota n. 45 min. Paista 175 °C:ssa n. 50 - 60 min.
Kaksi leipää: 1 pussi Saaristolaisleipäjauhoseosta (1 kg), 2 pss kuivahiivaa (2x11g), 6,5 dl vettä. Sekoita kuivahiiva jauhoseokseen kulhossa. Lisää lämmitetty (+42 °C) vesi ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikina on tasaisesti sekoittunut. Voitele kaksi 1,5 litran vetoista vuokaa. Jaa taikina vuokiin ja anna kohota n. 45 min. Paista 175 °C:ssa n. 50 - 60 min. Kumoa hieman jäähtyneet leivät vuoista ja anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Säilytysohje
Kuivassa ja huoneenlämmössä