Kymppi Batattisoseessa on makeahko maku ja sileä rakenne. Valmistuksessa käytetään vain bataattia. Raakapakastettu käyttövalmis juuressose on helppo tapa lisätä kasvisten käyttöä ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Sopii uuniruokiin, keittoihin ja leivontaan. Kypsennys ohjeen mukaan. Avainlippu -tuote.Lue lisää
Kymppi Batattisoseessa on makeahko maku ja sileä rakenne. Valmistuksessa käytetään vain bataattia. Raakapakastettu käyttövalmis juuressose on helppo tapa lisätä kasvisten käyttöä ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa. Sopii uuniruokiin, keittoihin ja leivontaan. Kypsennys ohjeen mukaan. Avainlippu -tuote. Gluteeniton, vegaaninen.
Ainesosaluettelo
Bataatti 54 % (Eu), vesi, siirappi, muunnettu maissitärkkelys, rypsiöljy, suola, muskottipähkinä.
Allergeenit
Sisältää: Maissi
Käyttö-/valmistusohje
Kuori pakkaus pois jäisen massan ympäriltä. Anna sulaa jääkaapissa 1-2 vrk astiassa. Sulamisen aikana erottuu nestettä. Sekoita sulanut massa tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunissa +175 - 200 asteessa noin tunti. Huomioi uunikohtaiset lämpötilaerot. Bataattikeitto: Lisää sulaneen massan joukkoon 4 dl vettä ja 2 dl kermaa. Leivonta ja ruoanlaitto: Valmiiksi maustettu massa sopii esim. kasvispihveihin, ohukaistaikinaan sekä pannukakkuihin. Sämpylä- ja leipätaikinat saavat uutta makua juuressoseista. Laatikkoruokia ja keittoja voi maustaa sesongin mukaan.
LAATIKKO: Kuori pakkaus jäisen massan ympäriltä ja laita massa sulamaan astiaan. TAI Tee jäiseen pakkaukseen viilto ja laita pakkaus paistovuokaan sulamaan (nestettä voi valua sulaessa), anna sulaa jääkaapissa n. 1-2vrk. Avaa pakkaus kokonaan paistoastiaan. TAI: Laita pakkaus ilman viiltoa kuumavesialtaaseen ja anna sulaa n. 2 h. Avaa pakkaus vuoan yläpuolella, avattava kohta vuokaan päin (voi roiskua). Laita sulannut massa paistovuokaan. Paista uunin keskitasolla + 200 asteessa n. 1 h Paistoaika on ohjeellinen. KEITTO: Kuori pakkaus jäisen massan ympäriltä ja laita massa sulamaan kattilaan. Anna sulaa jääkaapissa n. 1 vrk. TAI Laita pakkaus kuumavesialtaaseen ja anna sulaa n. 2 h. Avaa pakkaus kattilan yläpuolella, avattava kohta kattilaan päin (voi roiskua). Kun massa on sulanut lisää n. 4 dl vettä ja 2 dl kermaa. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
Säilytysohje
Säilytys pakasteena. Säilyy -18 °C:ssa ilmoitettuun parasta ennen -päivämäärään asti. Säilyy sulaneena alle +6 °C:ssa enintään 4 vrk. Ei saa jäädyttää uudelleen sulatuksen jälkeen.