Syksyinen yrtti-sienipasta
6 henkilölle
PASTA
400 g tagliatelle-pastaa
vettä
suolaa
YRTTIÖLJY
100 g persiljaa
100 g babypinaattia
400 g rypsiöljyä
PAISTETUT SIENET
100 g minisiitakesieniä
100 g herkkusieniä
50 g suppilovahveroita
SIPULIT JA ANNOKSEN VIIMEISTELY
50 g voita
100 g salottisipulia
10 g solo valkosipulia
100 g valkoviiniä
PASTA
Keitä pasta suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kylmällä vedellä huuhtoen.
YRTTIÖLJY
Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja, kunnes seos höyryää. Siivilöi Carita-liinan läpi.
Laita öljy muovipulloon.
PAISTETUT SIENET
Putsaa siitakkeet ja kuutioi herkkusienet ja suppilovahverot. Paista sienet pannulla voissa kullanruskeiksi.
SIPULIT JA ANNOKSEN VIIMEISTELY
Kuumenna puhdas pannu, lisää voi, hienonnettu salottisipuli ja valkosipuli. Freesaa hetki ja posauta valkoviini joukkoon. Anna hetki kiehua kasaan, kunnes valkoviini on haihtunut. Lisää pannulle pasta ja loraus yrttiöljyä. Lisää myös paistetut sienet ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vinkit
Reseptissä voi hyödyntää myös muita haluamiasi sieniä, tuoreita tai säilykesieniä.
Halutessasi raasta annoksen päälle vielä parmesaania!