Pizza al taglio: Puttanesca
GN-vuoka
PIZZAPOHJA
500 g 00-jauhoja tai puolikarkeita vehnäjauhoja
5 g kuivahiivaa
400 g vettä
12 g suolaa
TOMAATTIKASTIKE
500 g kuorittuja tomaatteja
6 g valkosipulia
2 g oreganoa
12 g suolaa
1/5 dl oliiviöljyä
mustapippuria
TÄYTE
300 g Arla Pro Mozzarella murua
200 g sardelleja
200 g kalamata oliiveja
100 g kapriksia
tuoretta lehtipersiljaa
kuivattua punaista chiliä
PIZZAPOHJA
Sekoita jauhot ja kuivahiiva. Lisää vesi ja vaivaa taikinaa 5 minuuttia, lisää suola.
Vaivaa 10 minuuttia, tarkasta sitko. Taittele taikina pari kertaa. Muotoile taikina GN-vuokaan jossa on leivinpaperi. Kelmuta hyvin ja anna taikinan kohota kylmässä vuorokausi tai 2-4 h huoneen lämmössä.
TOMAATTIKASTIKE
Murskaa tomaattien rakenne käsin tai sauvasekoittimella. Lisää loput ainekset ja anna maustua hetken aikaa tai vaikka yön yli.
Levitä tomaatikastike hyvin kohonneen pohjan päälle. Paista 220 C ° kiertoilmauunissa, puhallus 70 %, noin 15 minuuttia tai kun pohja on kypsä. Ripottele mozzarella päälle ja paista vielä pari minuuttia, niin että juusto sulaa. Leikkaa pohja paloiksi ja täytä palat valutetuilla sardelleilla, oliiveilla kapriksilla sekä tuoreella lehtipersiljalla.
Vinkit
Ripottele pinnalle chililastuja!