Lämmin katkarapuleipä
15 annosta
1 pss Patu vuokaleipää
2 kg Patu katkarapuja
250 g Patu juustocrèmeä
250 g ranskankermaa
200 g juustoraastetta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 puntti tilliä
suolaa
mustapippuria
Koristelu
Ronski hyppysellinen katkarapuja
ja tuoretta tilliä
1. Sulata ravut ja valuta huolellisesti.
2. Kuutioi sipuli ja valkosipuli erittäin pieniksi kuutioksi. Leikkaa myös tilli todella pieneksi silpuksi.
3. Mittaa kaikki ainekset paitsi leipä kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Annostele haluamasi määrä rapumassaa leivälle, n. 200 g on sopiva annosmäärä.
5. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 min., kunnes rapumassa on gratinoitunut kauniisti.
Vinkit
Massaan saat helposti erilaisia makuvariaatioita erilaisilla maustekastikkeilla, joilla voit korvata osan juustocrèmesta tai maustaa sitä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi cajun-twistiä tuovat chilikastike ja sweetchili. Vain mielikuvitus on rajana!
Puristele katkaravut käsin, jotta ravut ovat mahdollisimman kuivia eivätkä kostuta leipää.
Tarjoile raikkaan salaatin ja vaikka ranskalaisten kanssa.
Leipää voit myös halutessasi hieman paahtaa. Näin saat siihen vielä hieman lisää makua.