Cajunilainen Gumbo

25 annosta

2 kg luutonta broilerin koipireittä
1,5 kg makkaraa (gluteeniton
chorizo- tai Patu grillimakkara)
500 g keltasipulia
400 g vihreää paprikaa
500 g varsiselleriä
70 g valkosipulia
100 g punaista chiliä
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 tl cayennepippuria
1 rkl oreganoa
kanalientä
3 dl vehnäjauhoja tai 3 dl maizenaa

Tarjoile Patu
pitkäriisin ja chilillä maustetun majoneesin kanssa

Lataa Reseptin PDF

1. Pilko kanat ja makkarat ja paista niihin kaunis pinta kuumassa padassa. Mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja cayennepippurilla. Paista vielä hetki, jotta mausteet heräävät. Ota pois padasta.

2. Kuutioi sipulit, paprikat, valkosipuli ja varsiselleri. Freesaa kaikki kasvikset samassa padassa, jossa paistoit kanat ja makkarat. Freesaa, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää vehnäjauhot ja kuullota hieman ennen kuin lisäät kanaliemeen. Jos teet gluteenittoman, jätä vehnäjauho pois ja katso kohta 3.

3. Lisää kasvisten päälle kanalientä niin paljon, että kasvikset peittyvät, ja suurusta maizenalla haluttuun paksuuteen mikäli teet gluteenittoman.

4. Yhdistä kaikki ainekset joko todella isossa padassa tai GN-pakissa ja anna muhia noin 1 tunti ennen tarjoilua.

5. Keitä riisiä 25 annosta varten. Koristele riisi GN-astiaan paprikasuikaleilla ja yrteillä.

6. Mausta gumbo suolalla vasta hieman ennen tarjoilua ja tarkista maku.

Vinkit

Tarjoiluun Patu pitkäriisiä, Patu paprikasuikaleita yrttejä ja Patu sweetchilimajoneesia!